سرهنگ غلامرضا سیری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به غیر از خوردورها، بیشترین انرژی پلیس در برخورد با موتور سوران متخلف صرف می شود، متاسفانه برخی از موتور سوران تابع هیچ قانون و قاعده ای نیستند از پیاده روها، از مسیر یک طرفه، از چراغ قرمز و غیره عبور می کنند.
وی با اعلام اینکه موتور سواران در 65 در صد تصادفات نقش دارند و قانون گریزی را برای خود یک افتخار می دانند، اظهار داشت: پلیس راهور با استفاده از آگهی در رسانه ملی در مورد کلاه ایمنی تبلیغ و طرح ساماندهی موتورها را در سطح معابر پیاده کرده است اما جرائم راهنمایی و رانندگی به هیچ وجه بازدارنده نیست و نمی تواند ضامن ایحاد فرهنگی سالم در زندگی آحاد مردم باشد.
موتور سواران در 65 در صد تصادفات نقش دارند و قانون گریزی را برای خود یک افتخار می دانند
فرمانده پلیس راه گیلان گفت: آموزش و رسانه های ارتباطی به عنوان دو رکن اساسی در اصلاح فرهنگ ترافیک، نقش بارزی در تغییر نگرش و باورهای ترافیک دارند، این دو بعد می توانند بین ساختارهای مرتبط با ترافیک، هماهنگی و انسجام لازم را در راستای اصلاح و بهبود رفتار ایجاد کنند برای دست یافتن به چنین اقداماتی باید تغییرات و اصلاحاتی در دو زمینه نگرش و فرهنگ عمومی ترافیک ایجاد کرد.
وی خاطر نشان کرد: براین اساس ترغیبب سازی و متقاعد سازی از طریق برنامه های کوتاه و بلند مدت، اشاعه و خلق دستاوردهای کلید و نوآوری در شیوه های اجرایی و طراحی برنامه های فرهنگی ترافیک، سرآمد لازم برای بررسی تاثیر گذار کارکردهای آموزش و رسانه های جمعی در مدیریت فرهنگی و اصلاح رفتارهای ترافیکی است.
سیری ادامه داد: از آنجائیکه آموزش در ارتقاء فرهنگ ترافیک وسیله ای برای رشد و تقویت نهادینه کردن و احترام گذاشتن به قوانین راهنمایی و رانندگی است، این فرآیند در عرصه زندگی شهری باید با راهکارها و استراتژی های کوتاه و بلند مدت همراه باشد همچنین باید سعی کرد آموزش علمی و رسمی که در جامعه وجود دارد با موضوعاتی چون حمل ونقل شهری، تراقیک و عبور و مرور و غیره ترکیب کرد، تا اطمینان یابیم که شهروندان با اصلاح رفتاری خود و نهادینه کردن این آموزشها می توانند به توسعه فرهنگ عمومی جامعه کمک کنند.
تصادفات رانندگی از اساسی ترین چالشهای تهدید کننده سلامت جامعه است
وی با اشاره به اینکه تصادفات رانندگی بدون شک یکی از اساسی ترین چالشهای تهدید کننده سلامت جامعه است، افزود: بدون مشارکت مردم و ایجاد فرهنگ عمومی رعایت قوانین، کاهش تصادفات غیر ممکن به نظر می رسد.
فرمانده پلیس راه استان عنوان کرد: آمار متوسط سالیانه تلفات جاده ای در ایران از میانگین کشته شدگان جنگ تحمیلی بیشتر است، این بدان معناست که ما با وضعیتی فاجعه آمیز روبرو هستیم و بر این اساس و به دلایل گوناگون باید گفت، که شیوه رانندگی در ایران به یک ناهنجاری تبدیل شده است.
وی ادامه داد: یک رفتار زمانی ناهنجار قلمداد می شود که از سوی اکثریت جامعه قبیح و زشت شمرده شود و اکثریت بتوانند آن را از رفتار بهنجار یا درست تمییز دهند، بخش عمده ای از رانندگان ایرانی از نظر آگاهی و رفتاری، به چنین شناختی رسیده اند.
سیری گفت: ایران از حیث تلفات رانندگی رتبه دوم را در بین 190 کشور جهان دارد، بر اساس آماری که در سال 1998 میلادی منتشر شد، در کشور ژاپن به ازای هر 10 هزار خودرو سالانه 1.5 نفر جان خود را بر اثر تصادفات رانندگی از دست می دهند این درحالیست که این میزان در ایران به 23 نفر در 10 هزار خودرو می رسد، در این میان کشورهای نظیر سوئد برنامه ای را دنبال می کنند تا میزان تلفات انسانی در تصادفات رانندگی خود را تا سال 2020 به صفر برسانند.
وی یاد آورشد: از سوی دیگر در کشورهای توسعه یافته در مقابل هر 100 نفر مجروح سوانح رانندگی فقط یک نفر جان خود را از دست می دهد، در حالیکه این آمار در ایران یک کشته به ازای هر 10 نفر مجروح است.
نظر شما